Jumaat, 22 Februari 2008
Ayam Masak Tomato
Bahan-bahan:
1/2 ekor ayam (perap dengan kunyit dan garam)
7 tangkai cili merah (kisar)
2 cm halia (kisar)
3 ulas bawang putih (kisar)
1 batang serai (kisar)
2 ulas bawang merah (kisar)
3 biji tomato (kisar)
Minyak untuk mengoreng dan menumis
1/4 tin susu cair
Garam dan gula merah
Daun saderi
2 biji tomato (potong empat)
Cara membuatnya:
1. Goreng ayam setengah masak.
2. Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan kisar sehingga naik bau dan masukkan susu cair.
3. Kemudian masukkan ayam dan kecilkan api, masukkan tomato, daun saderi dan garam secukup rasa.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)

Tiada ulasan:
Catat Ulasan