Jumaat, 22 Februari 2008

Swiss Roll Oren Bercoklat

Bahan A: 10 kuning telur 6 biji telur 160 gm gula aising 1 sudu besar pes oren Sedikit ovalete Bahan B: 80 gm tepung gandum 30 gm tepung jagung 20 gm susu tepung 20 tepung kastard 1/2 sudu kecil serbuk penaik Bahan C: 240 gm minyak jagung Bahan krim: 200 gm creamwell 200 gm mentega 200 gm gula aising (diayak) Putar semuanya hingga gebu Cara membuatnya: 1. Putar bahan A hingga gebu 2. Kacau kesemua bahan B hingga sebati kemudian masukkan kedalam bahan A. 3. Masukkan minyak jagung, kacau secara kuap balik. 4. Tuang kedalam loyang lebar. 5. Bakar hingga masak. 6. Setelah sejuk, sapukan bahan krim diatasnya. 7. Gulung kek secara kemas. 8. Hias dengan krim coklat.

Tiada ulasan: