TAKO.
Lapisan bawah
1 cwn tepung jagung
1 cwn gula
6 cwn air
Pewarna hijau
Cara2,,
Satukan sume bahan dan masak atas api kecil hgga agak pekat. Klu pekat sgt tambah je air panas. Tuang dlm bekas n biarkan sejuk.
Lapisan atas
1 cwn tepung jagung
6 cwn santan(sy guna 1 cwn sntn pekat, 5 cwn sntn cair)
1 sudu kecil garam
Cara2,,
Sama mcm lapisan atas. Masak je smpai pekat,,pastu tuang atas lapisan hijau. Sejukkan sebelum dihidangkan.
Lapisan bawah
1 cwn tepung jagung
1 cwn gula
6 cwn air
Pewarna hijau
Cara2,,
Satukan sume bahan dan masak atas api kecil hgga agak pekat. Klu pekat sgt tambah je air panas. Tuang dlm bekas n biarkan sejuk.
Lapisan atas
1 cwn tepung jagung
6 cwn santan(sy guna 1 cwn sntn pekat, 5 cwn sntn cair)
1 sudu kecil garam
Cara2,,
Sama mcm lapisan atas. Masak je smpai pekat,,pastu tuang atas lapisan hijau. Sejukkan sebelum dihidangkan.


Tiada ulasan:
Catat Ulasan